Elektrisch Ontharen

Met elektrisch ontharen wordt alle overtollige haargroei definitief verwijderd. Donkere en blonde haren, op alle plaatsen van het lichaam. Schoonheidssalon SIFRA past deze methode al 20 jaar succesvol toe.

De meest gestelde vragen over elektrisch ontharen:

ipl 2Hoe werkt elektrisch ontharen precies?
Elektrisch ontharen werkt simpel: wij schuiven een minutieus naaldje langs de haarschacht in uw huid, en vervolgens volgt een klein stroomstootje. Het haarzakje zal hiermee vernietigd, en dus zal er geen haar meer groeien.

Bij welke haren wordt elektrisch ontharen toegepast?
Vooral in en rond uw gezicht wordt deze methode toegepast.

Hoe lang moet ik worden behandeld?
Dat hangt af van de hoeveelheid haren, de tijdsduur per behandeling en het aantal jaar dat u last heeft van overbeharing. Meestal bent u binnen enkele maanden klaar, maar soms kan het wel tot een jaar duren. Bovendien is het zo dat hoe meer behandelingen u ondergaat, hoe langer de tussentijd tussen de behandelingen.

Is elektrisch ontharen pijnlijk?
Het kan wat branderig voelen, maar pijnlijk is het niet.

Zijn er bijverschijnselen?
Hooguit een rode huid, die na enkele uren weg trekt. Er is geen blijvende schade of gezondheidsrisico’s.

electrisch ontharenBlijven alle haren na de behandelingen weg?
Bij 95% van de gevallen blijft het haar permanent weg. Wanneer de oorzaak van overbeharing hormonaal is, is het noodzakelijk enkele keren per jaar terug te komen.

Wat is het verschil met IPL ontharen?
Electrisch ontharen is speciaal geschikt voor het gelaat en de wat zachtere en lichtere beharing. IPL Ontharen werkt het beste bij gepigmenteerde haren en kan op het gehele lichaam worden toegepast.

Worden de kosten van de behandelingen vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Als gediplomeerde specialiste heb ik een jarenlange ervaring met elektrisch ontharen en ben daardoor erkend bij zowel Ziektekostenverzekeraars als Ziekenfondsen.